Concurs : Robot Scorpion

Acest articol este publicat in cadrul concursului Robofun 2012. Perioada de votare pentru acest proiect s-a incheiat. Acest proiect a acumulat un numar de 69 de voturi.

 

 

 

 

Am inceput munca la el din luna august a anului 2010. Totul e facut de mine si de fratele meu, Adi, toata mecanica fiind facuta manual fara scule profesionale, ajutandu-ma doar de un pendulator vertical prins de un suport confectionat de mine cu panza in sus si de o bormasina verticala. Mi-am cumparat si o freza Dremel insa am fost destul de dezamagit de ea deoarece discurile pentru teierea metalului se mananca foarte repede, in sensul ca am reusit cu un singur disc sa tai cam 5cm de tabla, insa Dremelul ma ajutat foarte mult la taierea suruburilor, la slefuit si la taierea formei din interiorul bazei.Am aruncat o gramada de material(tabla 1.5 mm Al) deoarece forta pendulatorului indoaie urat.

Robotul l-am proiectat ca scorpion deoarece ne-am pus ambitia sa facem ceva ce nu s-a mai facut:D. Biped s-a facut, hexapod s-a facut, quadropod s-a facut, am vazut parca si un octopod dar scorpion nu.

Materiale:

* 24x Hs485-HB
* SSC-32 controllerul de servo;
* Arduino Duemilanove;
* PS2 Robot Controller+ PS2 Wireless Controller Receiver;
* acumulator LiPo 5300 mAh;
* tabla 1.5mm Al;
* piulite, suruburi( M3, M4), bara filetata etc.

Astept pareri si idei cu privire la miscari, utilitate, NUME… etc.

Acest “monstru” ruleaza pe ARDUINO.

Acest articol este publicat in cadrul concursului Robofun 2012. Perioada de votare pentru acest proiect s-a incheiat. Acest proiect a acumulat un numar de 69 de voturi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s