Sări la conţinut

Concurs : Robot Scorpion

Acest articol este publicat in cadrul concursului Robofun 2012. Perioada de votare pentru acest proiect s-a incheiat. Acest proiect a acumulat un numar de 69 de voturi.

 

 

 

 

Am inceput munca la el din luna august a anului 2010. Totul e facut de mine si de fratele meu, Adi, toata mecanica fiind facuta manual fara scule profesionale, ajutandu-ma doar de un pendulator vertical prins de un suport confectionat de mine cu panza in sus si de o bormasina verticala. Mi-am cumparat si o freza Dremel insa am fost destul de dezamagit de ea deoarece discurile pentru teierea metalului se mananca foarte repede, in sensul ca am reusit cu un singur disc sa tai cam 5cm de tabla, insa Dremelul ma ajutat foarte mult la taierea suruburilor, la slefuit si la taierea formei din interiorul bazei.Am aruncat o gramada de material(tabla 1.5 mm Al) deoarece forta pendulatorului indoaie urat.

Robotul l-am proiectat ca scorpion deoarece ne-am pus ambitia sa facem ceva ce nu s-a mai facut:D. Biped s-a facut, hexapod s-a facut, quadropod s-a facut, am vazut parca si un octopod dar scorpion nu.

Materiale:

* 24x Hs485-HB
* SSC-32 controllerul de servo;
* Arduino Duemilanove;
* PS2 Robot Controller+ PS2 Wireless Controller Receiver;
* acumulator LiPo 5300 mAh;
* tabla 1.5mm Al;
* piulite, suruburi( M3, M4), bara filetata etc.

Astept pareri si idei cu privire la miscari, utilitate, NUME… etc.

Acest “monstru” ruleaza pe ARDUINO.

Acest articol este publicat in cadrul concursului Robofun 2012. Perioada de votare pentru acest proiect s-a incheiat. Acest proiect a acumulat un numar de 69 de voturi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.