Concurs : MicroCalculator

 

Acest articol este publicat in cadrul concursului Robofun 2012. Daca iti place si vrei sa castige unul dintre cele 10 premii, ofera-i un vot apasand butonul “Like” de mai jos.

 

Salut! Ma numesc Horbuli Mihnea si sunt elev in clasa a IX-a.

Pentru acest proiect s-a folosit un  microcontroler Atmega328 scris cu Arduino, si un modul confectionat de autor. Am folosit 2 porturi digitale pentru a realiza  semnal video si sincronizare, insumate formeaza semnal video complex  la mufa AV al televizorului. Este folosita si memoria EEPROM pentru a salva datele.

 

 

 

A fost programat in limbaj  C din interfata Arduino.

Dupa multa munca si aproximativ 7 versiuni de program am reusit sa-l aduc la o forma finala.

 

Pentru simularea iesirii audio, video si intrare tastatura am creat programe separate. Astfel poti scrie cu ajutorul tastaturii sau folosi miniorga muzicala.

 

Pentru a pune in evidenta intrarile si iesirile microcalculatorului am realizat jocul ,,Prinde pixel-ul”. Acesta este un joc pe televizor in care dupa cum spune si numele prinzi cat mai multi pixeli cu ajutorul unui ,,cos”. Scopul acestuia este de a avea cel mai mare scor.

Pentru a misca “cosul” s-a folosit un potentiometru care este conectat la intrarile de tip analog al  microcontroler-ului. Scorul record al jocului este memorat in memoria EEPROM care nu se sterge dupa oprirea alimentarii.

http://www.youtube.com/watch?v=zO-IUit02b8

 

Daca  veti aprecia acest proiect dati LIKE!

Va multumesc!

 

Acest articol este publicat in cadrul concursului Robofun 2012. Daca iti place si vrei sa castige unul dintre cele 10 premii, ofera-i un vot apasand butonul “Like” de mai jos.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s