Sări la conţinut

ROBOGAL – Un concurs de robotică și programare

Acum un an se desfășura la Galați prima ediție a ROBOGAL – un concurs de robotică cu trei probe clasice: Line Follower, secțiune ce presupune urmărirea de către robot a unei linii ce poate avea întreruperi și obstacole; Maze, ce implică rezolvarea unui labirint cu diferite capcane și teren accidentat; și Innovation, proba care nu solicită nimic altceva decât creativitatea participanților. Întregul concurs a fost gândit pentru a elimina bariere, atât pe cea dintre diferitele niveluri de studiu (gimnaziu, liceu, facultate), cât și pe cea dintre diferitele platforme de dezvoltare.

După succesul din 2013, concursul ROBOGAL a continuat să evolueze, a doua ediție urmând să se desfășoare într-un nou format pe 14 iulie 2014. Astfel, anul acesta concursul se adresează și roboticienilor (indiferent de platformă de dezvoltare), și programatorilor (indiferent de sistem de operare sau limbaj).

Prima probă va fi, ca în anul precedent, Line Follower, numai că acum va avea un caracter și mai interesant. Detaliile exacte rămân încă secrete, însă organizatorii au dezvăluit încercarea de a stabili un record mondial Guinness la această probă.

A doua probă va fi de asemenea Maze, însă labirintul nu va mai conține obstacole, pentru a fi accesibil mai multor tipuri de roboți.

A treia probă va rămâne cea de Innovation, numai că vor exista două secțiuni separate: Hardware Innovation și Software Innovation. Regulamentul lor este cuprins în denumire – orice proiect original și inovator este acceptat, fie el un roboțel electrocasnic, sau o aplicație pentru telefon.

Ultima probă introdusă se va numi CODE, acronim pentru Create, Observe, Debug, Evolve. După modelul celorlalte probe, și aceasta duce programarea la un nou nivel, testând ingeniozitatea și gândirea participanților, aceștia fiind puși într-o „luptă” directă împotriva computer-ului, urmată de o sesiune de Diagnostics pe coduri sursă în diferite limbaje de programare.

Lista sponsorilor nu este încă finalizată și, implicit, nici lista premiilor. Totuși, în urma sponsorizărilor primite până la momentul actual din partea UPC România, RoboFun și ASUR, concurenții se pot aștepta la premii de peste 10.000 lei, constând în laptop-uri, plăci de dezvoltare și diverse componente electronice. Pentru mai multe detalii, urmăriți și pagina de Facebook a concursului.

Toate celelalte informații se găsesc pe robogal.ro. Pentru întrebări, ne puteți contacta prin intermediul site-ului. Tot prin intermediul site-ului se fac și înscrierile, la concurs putând participa atât elevi de gimnaziu și liceu, cât și studenți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: