Sări la conţinut

Târgul de Job-uri IT&C 2016 – Inovație, Tehnologie, Carieră

Dacă sunteți student, sau proaspăt absolvent al unei facultăți de profil în domeniul informatic și vă aflați în căutarea unui loc de muncă stabil sau a unui stagiu de practică, nu ezitați să veniți în perioada 3-4 Martie 2016, între orele 10:00-18:00, în holul EC al Facultății de Automatică și Calculatoare, unde va avea loc cea de-a patra ediție a Târgului de Joburi IT&C, organizat de LSAC, una dintre cele mai lucrative organizații non-profit ce au ca scop principal reprezentarea drepturilor şi intereselor studenţilor.
Evenimentul își propune să ofere o paletă cât mai diversificată de job-uri și stagii de practică, atât pentru studenții încă în formare, cât și pentru proaspeții absolvenți. Aceste oferte vin din partea unor companii de top din acest domeniu, dornice să investească în spirite tinere și inovatoare.
De la tururi virtuale ale sediilor realizate cu ajutorul unor ochelari speciali, ce implică sarcini de rezolvat pe traseu, până la corectarea pe loc a codurilor de programare prezente la stand, probele la care au fost supuși aspiranții la pozițiile oferite de aceste firme au avut în anii precedenți câte ceva pentru fiecare. Astfel, tinerii pot fi recrutați direct de pe băncile facultății pentru a deveni ucenicii sau, într-o zi, chiar egalii idolilor lor.
Anul trecut, la târgul din cadrul Universității Politehnica, aproape 30 de companii s-au întrecut pentru a atrage atenția studenților. Unele dintre acestea au venit chiar cu oferte de muncă în străinătate. „Când aducem oameni la Londra, ei trăiesc la Londra, salariile sunt la fel, nu plătim oamenii diferit pentru că vin din locuri diferite. În București, în România în general și la Politehnică în special sunt oameni foarte talentați”, a remarcat Felipe Bulat, reprezentant Bloomberg.

În România, facultățile produc anual 4 mii de specialiști în calculatoare și programare, iar cererea de pe piață este de 15 mii de locuri de muncă. Este un domeniu ce se află în continuă creștere, proces la care Liga Studenților din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare contribuie activ prin intermediul acestui târg.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: