Sări la conţinut

Concurs: MicroRobot

Acest articol este publicat in cadrul concursului Robofun 2012.  Perioada de votare pentru acest proiect s-a incheiat. Acest proiect a acumulat un numar de 1009 voturi.

Acest proiect este proiectul castigator al lunii martie.

Construit pentru concursuri,  acest robotel va participa la categoria „microsumo” (sunt foarte putini robotei construiti din aceasta categorie, datorita dimensiunilor foarte mici) unde va fi cantarit(max 100g) si masurat(max 5/5/5 cm). Aceasta prima proba este eliminatorie. Va intra in ring alaturi de un alt robotel din categoria lui.  Castigator este desemnat cel care reuseste sa scoata din ring adversarul.

Microsumo este un mic robotel inteligent, de 5/5/5 cm si doar 78 grame, dar care include multa tehnica si inteligenta. Robotelul este dotat cu senzori pentru a depista adversarul si a ataca, dar totodata sa nu depaseasca ringul.
Pentru aceasta este dotat cu senzori infrarosu de linie, plasati in diagonala,  sub roti,  si 2 senzori ce depisteaza adversarul,  roti si motoare,  precum si un microcontroller programat cu Arduino.

In constructia partii mecanice am folosit motoare 100:1,  pe care le-am plasat asimetric, pentru a obtine dimensiuna de 5 cm, dar si pentru mai multa stabilitate. Partea electrica este formata de un Arduino Pro mini si un driver proiectat si costruit separat, amplasat sub acesta.

Programul creat cu arduino contine partea de cautare adversar, prin rotirea robotului acesta cauta „victima”,  partea de atac, prin care se indreapta cu viteza maxima spre adversr, partea de cautare limita ring, prin care, daca ajunge la capatul ringului, se retrage, partea de aparare,  prin care, daca este pe cale sa piarda jocul, senzorii depistand ca poate parasi ringul, incearca sa se fereasca.

Sper ca acest robotel sa castige toate concursurile natioanele (poate internationale) la aceasta categorie.  Ii urez SUCCES !

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: