Concurs : ROBOGET

Acest articol este publicat in cadrul concursului Robofun 2012.  Perioada de votare pentru acest proiect s-a incheiat. Acest proiect a acumulat un numar de  119 voturi.

Roboget este o invenţie bazată pe platforma de dezvoltare Arduino care controlează mai multe componente. Roboget urmăreşte un traseu alcătuit dintr-o linie neagră pe un fundal alb până când ajunge în dreptul unei plante. Se opreşte, şi cu ajutorul senzorului de umiditate ataşat de braţ colectează informaţiile referitoare la nivelul apei din sol, dupa care umiditatea şi temperatura exterioară sunt afişate pe ecranul LCD. Robotul este pus în mişcare de un set de şenile conectate la două motoare de curent continuu . Fiecare motor este prevăzut cu o cutie de viteze pentru a reduce turaţiile acestuia. Motoarele sunt conectate la microcontrollerul Arduino Uno printr-un driver L298P şi sunt alimentate de o sursă de curent de 6V.  La microcontroller sunt ataşate şi două servomotoare cu un cuplu de 1.4kg/cm care au rolul de a acţiona braţul robotului.

În ceea ce priveşte senzorii , robotul dispune de un senzor de temperatură TMP 102. De asemenea, este prevăzut cu un senzor de umiditate pentru a măsura nivelul apei din solul plantei. Pentru a urmări linia, Roboget are în componenţa sa şi doi senzori infraroşii. Informaţiile colectate de la fiecare plantă sunt afişate pe un ecran LCD 16×2 alimentat de un curent cu tensiunea de 5V.

Acest tip de robot ar putea fi foarte uşor folosit în agricultură, dar mai ales în grădinile botanice, pentru că acestea se întind pe suprafeţe mai mici şi este mai uşor de controlat.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s