Sări la conţinut

Robofun sustine initiativa Coder Dojo, ateliere gratuite de programare si electronica pentru copii

Din aceasta toamna, Robofun sustine initiativa Coder Dojo. Coder Dojo reprezinta o miscare internationala, open source, al carui scop este organizarea de ateliere de programare pentru copii deschise si gratuite. Cu peste 500 de astfel de ateliere la nivel international, miscarea Coder Dojo este prezenta, in Romania, in 10 orase: Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Lugoj, Lipova, Mosnita Noua, Oradea, Timisoara si in comuna Dumbravita (judetul Timis).

Incepand cu 27 septembrie, in cadrul dojo-ului din Bucuresti (primul din tara, cu o vechime de mai bine de 2 ani), va porni si primul atelier de electronica din tara. Cursul este o introducere in electronica aplicata, centrat pe platforma de dezvoltare Arduino. Copiii vor invata de la zero atat despre elemente de hardware (circuite electronice simple, cu senzori, LED-uri, motoare, difuzoare, toate controlate de microcontroler-ul de pe platforma Arduino) , cat si programare (limbajul pentru platforma Arduino este bazat pe C/C++). Explicatiile teoretice privind principiile circuitelor electronice si ale programarii vor fi insotite de activitati practice. Copiii vor vedea aplicatii practice ale notiunilor de fizica si matematica invatate la scoala.

In Bucuresti, dojo-ul este sustinut de Telekom Romania, care ofera logistica necesara desfasurarii cursului. Atelierele sunt coordonate integral de mentori voluntari. Coder Dojo Bucuresti intra in al treilea an si exista o nevoie permanenta de mai multi voluntari care sa lucreze cu copiii (8-16 ani), atat pe partea de programare, cat si pentru partea de electronica. Este necesara implicarea a cat mai multi oameni, ca sa putem deschide accesul la cursuri pentru cat mai multi copii (spre exemplu, in Bucuresti, acum, este acoperita doar jumatate din cerere). Activitatea presupune prezenta in locatie (in Baneasa, langa ambasada Americii), o data pe luna, in ultima sambata, pentru 4 ore si putina activitate online daca au copiii intrebari. Pentru mai multe detalii, daca sunteti interesati sa va alaturati echipei de mentori, puteti scrie la viorel.sfetea [at] gmail.com.

Atelierul de electronica este destinat copiilor peste 12 ani, dar pentru atelierele de programare, varsta minima este de 8 ani.

Pentru a inscrie un copil la atelierul de electronica, va rugam, completati acest formular*.
*La aceasta prima editia a atelierului numarul de locuri este limitat la 10, iar completarea formularului nu garanteaza un loc la atelier. Copiii care vor participa vor fi alesi de mentorul principal al atelierului pe baza motivatiei din formularul de inscriere

Pentru a inscrie un copil la atelierul de programare, va rugam completati acest formular.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: