Sări la conţinut

Proiecteaza-ti FlexyBot-ul si ti-l printam gratuit !

 

Platforma FlexyBot Mini este o platforma robotica extrem de flexibila care iti permite o multitudine de variante de asamblare si explorare. Poti construi un FlexyBot cu 2 motoare, poti construi un FlexyBot cu 4 motoare, sau unul cu 12 motoare, sau cu oricat de multe motoare vrei tu (folosind mai multe punti cu motoare FlexyBot).

Puntea (cele doua elemente de culoare rosie din imaginea de mai sus) este printata integral 3D, folosind o imprimanta Prusa I3. Modelul este disponibil gratuit pe Thingiverse – http://www.thingiverse.com/thing:680653 (licenta Creative Commons-Attribution-Share Alike – ceea ce inseamna ca poti folosi modelul in orice fel vrei tu, atat timp cat publici modificarile sub aceeasi licenta si mentionezi ca autor original Robofun.ro).

Iar propunerea noastra catre tine este urmatoarea :

– daca vei publica modelul tau pe thingiverse.com, folosind aceeasi licenta (Commons-Attribution-Share-Alike), vei folosi tag-ul #flexybot, iar modelul propus de tine va aduce noutati fata de modelul initial, atunci noi ti-l printam gratuit.

Pentru ca toata lumea sa poata extinde modelul facut de tine, va fi necesar sa folosesti pentru modelare 3D tot Openscad sau Sketchup. Pe thingiverse  vei gasi sursele pentru modelul creat de Robofun in ambele variante (si Openscad si Sketchup). Ne rezervam dreptul de a refuza printarea in situatia in care modelul facut de tine depaseste capacitatile noastre de printare –  – sa zicem ca ne dai sa printam un model de 30 de metri lungime – sau in orice alte situatii care ne impiedica sa ducem la bun sfarsit procesul de printare (fraza asta am pus-o aici pentru ca ne-a fortat departamentul juridic). In general, noi vom face tot ce este posibil ca sa printam modelul (si noua ne plac lucrurile noi, si ne dorim la fel de mult ca tine sa vedem robotul functional). Ca sa fii absolut sigur ca putem printa ceea ce ti-ai imaginat tu, cel mai bine este ne contactezi prin email inainte de a te apuca de munca.

Openscad si Sketchup sunt ambele aplicatii pentru modelare 3D. Daca esti programator, iti va placea mai mult Openscad. Daca iti place mai mult sa lucrezi vizual, cu mouse-ul, atunci vei prefera Sketchup.

Cateva tutoriale care sa ajute sa intelegi mai bine procesul de modelare 3D sunt mai jos.

Pentru Openscad :

http://www.makerbot.com/tutorials/openscad-tutorials/

http://www.openscad.org/documentation.html

Pentru Sketchup :

http://www.sketchup.com/learn

 

Q&A

 

Q: Daca proiectez in alt software decat Openscad sau Sketchup, mai primesc printare gratuita ?

A: Probabil ca nu. Ideea campaniei este de a permite tuturor sa extinda ulterior modelul proiectat de tine. Daca tu vei folosi o aplicatie proprietara foarte scumpa, probabil ca foarte putini vor avea acces la ea. Sigur, poti proiecta in orice aplicatie vrei tu, iar apoi sa exporti in Sketchup (sau sa exporti in format STL, si vom incerca noi sa importam STL-ul in Sketchup). Cel mai bine, contacteaza-ne prin email si gasim impreuna o solutie.

 

Q: Cate bucati imi printati gratuit ?

A: In principiu, vom printa gratuit cate una-doua bucati pentru fiecare model nou. Daca ai nevoie de mai multe bucati, contacteaza-ne prin email si sigur gasim impreuna o solutie.

 

Q: Daca iau modelul original de la Robofun si mut o gaura spre stanga cu 0.5 mm, imi printati gratuit modelul obtinut ?

A: Probabil ca nu. Va trebui sa vii cu ceva nou, oricat de mic 🙂 Este greu de stabilit ce se incadreaza aici si ce nu, cel mai bine, contacteaza-ne prin email si discutam despre asta inainte sa te apuci de lucru.

 

Q: Imi dati si motoarele gratuit ca sa-mi fac FlexyBot-ul complet ?

A: Depinde 🙂 Contacteaza-ne prin email si discutam despre asta.

 

Q: N-am inteles. Mai exact, ce am de facut ca sa primesc gratuit printarea 3D pentru un FlexyBot Mini ?

A:

– te uiti peste tutorialele de mai sus si iti alegi daca vrei sa lucrezi in Openscad sau in Sketchup

– incarci sursele robotului original de pe thingiverse.com si iti imaginezi un nou robot, asa cum vrei tu sa fie

– optional, in acest punct ne contactezi prin email ca sa iti confirmam ca intr-adevar putem printa modelul imaginat de tine

– modifici robotul ca sa fie asa cum vrei tu folosind Openscad sau Sketchup

– publici noua versiune de robot (inclusiv sursele) pe thingiverse.com, folosesti licenta Commons-Attribution-Share-Alike si pui tag-ul „flexybot” pe modelul tau

– ne contactezi cu link-ul tau de pe thingiverse

 

Q: Si dupa ce eu public modelul meu creat cu sudoarea fruntii pe Thingiverse, voi il veti putea folosi sau extinde gratuit, daca veti vrea sa faceti asta ? Veti putea chiar sa publicati pe Robofun modele noi de roboti inspirate din modelul facut de mine ?

A: Da, si te vom mentiona ca autor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: