Sări la conţinut

Autostrada imprimată 3D – un proiect de succes care leagă în sfârșit Capitala de Moldova

După multe așteptări, proiecte eșuate și promisiuni care nu s-au ținut, echipa Robofun a găsit soluția pentru a crea autostrada pe care mulți cetățeni o consideră esențială în infrastructura României care leagă Bucureștiul de Iași.

Detaliile proiectului inedit le poți afla mai jos.

Pasiunea pentru imprimare 3D, primul pas către un drum de mare viteză

Echipa din spatele acestui proiect a afirmat că toată ideea le-a venit de la un hobby comun pe care îl au pentru imprimarea modelelor 3D. S-au gândit cum ar putea pune în practică planul și s-au apucat de treabă.

La recomandarea prietenilor au ales să meargă cu un sens, astfel că au trasat drumul pentru cele 3 benzi ale autostrazii, iar la întoarcere au completat sensul celălalt.

Traseul autostrazii a fost atent ales pentru a ajunge prin vecinătatea orașelor importante de pe drumul ce leagă Capitala de Iași, cum ar fi: Buzău, Bacău sau Roman. Astfel, proiectul inițial a configurat o lungime de aproximativ 420 km pe care însă să îi poți parcurge cu mașina în mai puțin de 4 ore față de drumul obositor pe care trebuia să-l faci în cel puțin 7 ore.

Impact puternic asupra localnicilor din vecinătatea construcției

Lucrările s-au efectuat în timp record, astfel că nimeni nu a avut ocazia să acorde atenția cuvenită pentru a anunța public marele proiect, însă localnicii din Icușești au remarcat această inițiativă și au considerat-o demnă de ziarul lor local în care si-au exprimat admirația pentru echipa care le-a adus un drum de mare viteză către marile orașe din apropriere. Unul dintre localnici a declarat pentru Monitorul de Icușești:

Suntem foarte mândri că suntem pe traseul autostrăzii. Acum putem să dezvoltăm turismul și economia, să îmi vină înapoi baieții plecați în Anglia.

Inaugurare robotică

La doar 1 săptămână de la startul construcției, autostrada Moldovei a fost inaugurată cu entuziasm de Robo și Fun, cei 2 roboți din echipa celor care au venit cu această idee inedită și care s-au asigurat de implementare până în ultimul moment.

Ne bucurăm că o pasiune s-a transformat într-un proiect de care se pot bucura acum toți cei care vor să facă un city-break în Iași.

Pentru comenzi de noi autostrazi, daca va doriti o autostrada privata sau daca Guvernul isi doreste alte autostrazi publice, va rugam trimiteti un mail la contact at robofun.ro pentru programarea constructiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: