Sări la conţinut

Kit Arduino pentru începători: 6 motive pentru care oricine poate învăța cu Arduino

Arduino este cea mai mare platformă hardware open-source din lume, care oferă posibilități nelimitate ce pot fi realizate prin intermediul unui microcontroler. Prin urmare, dacă ești pasionat de electronică, robotică sau programare sau vrei o carieră în aceste domenii, cu un kit Arduino pentru începători vei putea învăța baza, deoarece ai toate componentele esențiale într-un singur pachet.

Există multe kituri Arduino pentru începători, fiecare oferind o varietate de componente, singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să-l alegi pe acela care să se potrivească cel mai mult nevoilor tale. Aceste kituri Arduino sunt de mare ajutor atât pentru elevi și studenți, cât și pentru persoanele care au foarte puțină sau deloc experiență în electronică și programare, dar sunt pasionate de domeniu și vor să învețe.

kit arduino incepatori

Kit Arduino pentru începători: Cum faci alegerea corectă?

Este imposibil de stabilit ”cel mai bun” kit Arduino pentru începători, deoarece fiecare kit are specificațiile sale. Dar, chiar dacă este dificil de spus care kit Arduino este cel mai bun, deoarece depinde de scopul pentru care îl vei folosi și bugetul de care dispui, există 3 lucruri importante de care trebuie să ții cont pentru a putea alege cel mai bun kit Arduino pentru tine:

  • Mai întâi, asigură-te că placa microcontrolerului este compatibilă cu UNO R3;
  • În al doilea rând, trebuie să știi că există atât de multe seturi diferite realizate pentru scopuri diferite. Deci, dacă știi deja ce tipuri de proiecte intenționezi să faci, trebuie să verifici componentele electronice și piesele incluse în kitul care te interesează. De asemenea, este important să verifici numărul de componente și piese, astfel încât să poți realiza proiectele din lista ta de dorințe. Cu cât cunoști mai puține despre domeniu, cu atât este mai indicat să optezi pentru un kit cât mai complet, care să-ți ofere din start tot ce ai nevoie pentru a începe primul proiect;
  • În al treilea rând, dacă ești un începător fără niciun pic de experiență și nu ești sigur cum funcționează totul și cum să programezi placa Arduino, trebuie să verifici dacă kitul de pornire conține și un ghid care să te ajute în procesul de învățare.

6 avantaje de a folosi un kit Arduino pentru începători

Arduino este o placă de bază care se concentrează mai mult pe electronică, simplu de utilizat și ușor de învățat. Așa că dacă te întrebi care sunt avantajele de a folosi un kit Arduino penru începători, iată cinci dintre cele mai convingătoare beneficii ale utilizării kit-urilor Arduino:

1. Preț mic

Pentru foarte multe persoane care vor să învețe sau să înceapă un hobby, costurile sunt un motiv pentru a începe sau dimpotrivă pentru a renunța. În ceea ce privește robotica, respectiv învățarea electronicii și programării cu un kit Arduino pentru începători, costurile mici reprezintă primul și cel mai important beneficiu. Pentru că da, un kit Arduino pentru începători este ieftin, dacă ne gândim de exemplu la ce înseamnă să înveți să cânți la un instrument muzical sau să skiezi.

Mai mult decât atât, sunt mai ieftine decât alte microcontrolere. Cea mai puțin costisitoare versiune poate fi chiar asamblată manual. Acesta este unul dintre cele mai convingătoare avantaje ale utilizării kit-urilor Arduino.

kit arduino incepatori

2. Versatilitate în sistemul de operare

Software-ul Arduino nu este deloc limitat la o singură platformă. De fapt, rulează și pe sistemele de operare Mac OSX, Windows și Linux. Acesta este unul dintre cele mai importante beneficii pentru utilizatori. Oferă mai multă diversitate și versatilitate în utilizarea sa, fiind o opțiune mai flexibilă în comparație cu alte sisteme. Majoritatea sistemelor de microcontrolere sunt limitate doar la Windows.

3. Mediu de programare ușor și simplu

În general, învățarea programării poate fi destul de dificilă, mai ales la început. Sintaxa nu numai că este străină, dar poate dura ceva timp pentru a înțelege logica programării. Pentru foarte mulți tineri acest lucru se transformă într-o experiență frustrantă. Mediul de programare oferit de Arduino este extrem de ușor de utilizat, simplu și clar. Acest lucru îl face una dintre opțiunile de top pentru începători. Dar, rămâne o opțiune flexibilă chiar și pentru utilizatorii avansați din mai multe motive.

Programarea pe Arduino este posibilă cu orice limbaj, dar probabil cel mai ușor este cu Arduino IDE (Integrated Development Environment). Vei găsi versiuni disponibile pentru Windows, MacOS, Linux și alte platforme. IDE acceptă C și C ++ și include biblioteci pentru diferite componente hardware, cum ar fi LED-uri și comutatoare. Odată ce un program este finalizat, acesta este încărcat pe placa Arduino printr-un cablu USB. Aici poate fi rulat și va rămâne în memorie până când va fi înlocuit.

kit arduino incepatori

4. Software open source

Programele open source sunt programe dezvoltate de către o comunitate, de către o companie sau de către o persoană și oferite spre folosire sub o licență liberă, care garantează accesul tuturor utilizatorilor la codul-sursă. Acesta este un alt beneficiu important de care utilizatorii trebuie să țină cont. Este publicat ca un instrument open source disponibil pentru extensie de majoritatea programatorilor cu experiență.

5. Hardware extensibil

Baza fundamentală a Arduino se bazează pe microcontrolerele ATMEGA168 și ATMEGA8 de la Atmel. Licența Creative Commons publică planul pentru module, astfel încât proiectanții experimentați să poată lucra la propria versiune a modulului, făcând extensii și îmbunătățiri. Chiar și utilizatorii fără experiență pot porfita de acest lucru. Poate fi construit prin versiunea breadboard a modulului, astfel încât utilizatorii să poată înțelege cum funcționează și să economisească bani pe termen lung.

kit arduino incepatori UNO

6. Bază pentru proiecte diverse

Dacă ești o persoană căreia îi place să creeze, să inventeze lucruri, atunci un kit Arduino pentru începători ți se va potrivi perfect. Aceste kituri pot fi utilizate pentru următoarele idei de proiect:

  • Controlul luminilor;
  • Construirea roboților;
  • Proiecte de automatizare a locuințelor (lumini, uși de garaj, chiar instalații de udare);
  • Controlul jocurilor video;
  • Proiecte muzicale (inclusiv conectarea elementelor de bază);
  • Sistem de alarmă.

Există o mulțime de kituri Arduino pentru începători din care poți alege. Pe Robofun.ro vei găsi mai multe modele în funcție de nivelul în care te afli, de scopul cu care îl vei folosi și bugetul de care dispui. 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: