Sări la conţinut

EV3 LEGO Mindstorms – 3 proiecte ROBOCOOL pe care le poți face acasă

Este pur și simplu uimitor cât de multe lucruri incredibile pot face copiii din ziua de azi, iar unul dintre acestea este construirea de roboți. Într-o lume din ce în ce mai orientată spre tehnologie, dezvoltarea abilităților din domeniul roboticii devine din ce în ce mai importantă. Cu atât mai mult în acestă perioadă, când întreg procesul educaţional trebuie regândit, conştientizăm şi mai mult importanţa tehnologiei în viaţa noastră, dar mai ales în educaţia copiilor. 

Pentru copii cu vârsta de peste 10 ani, LEGO MINDSTORMS este setul perfect pentru a testa modul în care abilitățile de codare sunt folosite în robotică. De la roboți umanoizi, jocuri, imprimante, buldozere și camioane la dinozauri, roboții MINDSTORMS pot fi programați pentru a îndeplini funcții simple până la cele mai avansate, totul într-un mod foarte distractiv.

lego-mindstorms

Ce este EV3 LEGO Mindstorms?

LEGO Mindstorms este o structură hardware și software produsă de compania LEGO pentru dezvoltarea de roboți programabili pe baza cărămizilor de construcție Lego. Fiecare versiune a sistemului include Mindstorms Lego include cel puţin o „cărămidă” inteligentă compatibilă cu toate sistemele de operare ale computerelor, un set de senzori modulari și motoare și piese Lego din gata Technic pentru a crea sisteme mecanice. 

Acest dispozitiv inteligent EV3 programabil servește drept inimă și creier roboților LEGO MINDSTORMS Education EV3. Dispune de o interfață iluminată cu șase butoane care schimbă culoarea pentru a indica starea activă a dispozitivului, un afișaj alb-negru de înaltă rezoluție, difuzor încorporat, port USB, un cititor de carduri mini SD, patru porturi de intrare și patru porturi de ieșire. Cărămida inteligentă EV3 acceptă, de asemenea, comunicarea prin port USB, Bluetooth și Wi-Fi cu un computer și are o interfață de programare care permite programarea și înregistrarea datelor direct pe dispozitiv. Este compatibil cu dispozitivele mobile și este alimentat de baterii AA sau bateria reîncărcabilă DC EV3. 

Robotica este un subiect dificil de predat copiilor, însă LEGO Mindstorms ajută la eliminarea unora dintre barierele dificile și la implicarea rapidă a copiilor cu proiecte distractive și interesante. Seturile LEGO Mindstorms EV3 sunt un mod foarte distractiv de a învăța la școală sau acasă despre robotică. În plus, poate fi un punct de plecare important dacă vreți să puneți accent pe educația STEM pentru copii.

3 proiecte ROBOCOOL pe care le poți face cu LEGO Mindstorms EV3

Care este primul lucru care îți vine în minte când auzi cuvântul „robot”? O figură umanoidă cu inteligență aproape umană care poate îndeplini sarcini asemănătoare omului? O mașină de asamblat într-o linie de producție? Un rover spațial? Răspunsurile pot fi variate, tocmai de aceea pentru a ajuta copiii să învețe cum să programeze un robot trebuie să încercați să proiectați unul. 

Kituri Lego Mindstorms s-au remarcat drept unele dintre cele mai bune instrumente de educație în domeniul roboticii și programării pentru începători. În acest sens, am dori să vă arătăm câteva dintre cele mai uimitoare proiecte pe care le poți realiza cu LEGO Mindstorms EV3

1. Cățel EV3 LEGO Mindstorms

Trebuie să recunoaște, majoritatea dintre noi iubim animalele, în special câinii. Așadar, dacă vrei ca primul proiect al copilului cu EV3 Lego Mindstorms să fie unul de care să-ți aduci cu mare drag aminte, ce spui de acest cățel robot LEGO? Acest cățeluș Mindstorms arată super cool, iar software-ul și senzorii îl fac foarte interactiv. Instrucțiunile de construcție și software-ul sunt disponibile și ușor de descărcat. Poiectul folosește setul educațional pe care îl poți achiziționa de pe Robofun.ro, chiar de aici: Set de bază EV3 Lego

De asemenea, cărămizile Lego EV3 (componenta principală a computerului robotului) pot comunica între ele prin Bluetooth, așa că este un bun start pentru proiecte interactive cu doi roboți dacă vei dori în viitor să-ți achiziționezi un al doilea set. Instrucțiunile de construcție sunt disponibile în interiorul setului sau le puteți descărca de aici.

2. Braț robotic EV3 Lego Mindstorms

Căutați un proiect de robotică cu tehnologie redusă? Acest braț robot nu necesită baterii, fire sau consumabile electronice. Folosind piesele de bază puteți crea un braț extensibil, care este foarte distractiv pentru apucarea jucăriilor și a altor lucruri din jur. Cu același set de bază EV3 din proiectul anterior poți realiza un braț robotic. 

3. Robot care rezolvă cubul Rubik

Un alt tip de robot ce poate fi realizat cu Lego Mindstorms este robotul care rezolvă cubul Rubik. Această creație ne-a captat imediat atenția, pentru că într-adevăr este deosebit să privești o persoană cum rezolvă cubul lui Rubik, dar să vizionezi un robot care face acest lucru este absolut fascinant. De asemenea, software-ul Mindcuber va rezolva cubul pentru diferite modele interesante, cum ar fi șah, șarpe și flori. 

 

Toți acești roboți pot fi programați pentru a efectua diferite trucuri, cum ar fi apucarea obiectelor, lansarea unor obiecte din plastic, evitarea obstacolelor și practicarea diferitelor sporturi cu o minge.

Când vedem astfel de proiecte, ne dăm seama cât de corecte sunt cercetările care spun că robotica și educația STEM ajută la dezvoltarea creativității, a gândirii și la rezolvarea problemelor. Aceste proiecte robotice distractive vor ajuta la creșterea interesului și abilităților copilului în robotică și programare și pot fi un punct de plecare pentru toți cei care vor să înceapă o carieră în aceste domenii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: